Alternatieve Stage

Voor mijn Alternatieve stage zal ik stage lopen bij de organisate Sjaki- Tari- Us in Ubud Bali.

De stichting staat in voor het begeleiden van kinderen en tieners met een mentale beperking. Ik zal deel uitmaken van een actief team dat helpt zorg te dragen voor de rechten, mogelijkheden en kansen van deze jongeren.

Ik organiseer ook een squashbenefiet in Brugge, België, waar 200u zal gesquasht worden. Een deel van deze opbrengst zal naar de stichting Sjki- Tari- Us gaan. Hierdoor kunnen nieuwe, betere materialen en middelen aangekocht worden om Sjaki- Tari- Us te steunen in het begeleiden van deze jongeren.

Website: http://www.sjakitarius.nl/balinesekrachten/index.html

 

Advertenties

8 reacties op Alternatieve Stage

  1. Gisteren heb ik voor het eerst Thijs Van Harte ontmoet in Sjaki- Tari- Us. Hij is de stichter van Sjaki- Tari- Us. Ik heb een rondleiding in de school gekregen en hij heeft mij aan al het personeel voorgesteld. We hebben hier enkele praktische zaken afgesproken. Vrijdag om 7u45 vertrekken wij met al het personeel op een teambuildingdag om elkaar beter te leren kennen. Maandag om 8u begint mijn eerste werkdag in Sjaki- Tari- Us.

  2. Vandaag een leuke teambuildingsdag gehad in Kebun Raya (Bedugul botanical garden) met het team (leerkrachten, verzorgers en stichter) van Sjaki- Tari- Us. Vanmorgen om 8u vertrokken voor een 2 uren rit, maar het was de moeite waard! We hebben elkaar beter leren kennen aan de hand van verscheidene spelen. Eerst een korte introductie van onszelf, spel 1: karaktereigenschappen van jezelf opschrijven en daarna moet iedereen raden wie het is. Spel 2: Ik ben de enige die… Spel 3: twister. Middagmaal. Een onderzoeksgesprek, visie van Sjaki- Tari- Us bespreken. Met iedereen samen voetballen. Hierna zijn wij boodschappen gaan doen voor Sjaki- Tari- Us in de locale markt. Om 16u zijn wij terug aangekomen in Ubud en zat de dag erop. Maandag begin ik om 9u in Sjaki- Tari- Us. Thijs (de stichter van Sjaki- Tari- Us) vroeg mij (als sportleerkracht in wording) of ik het niet zag zitten om hun gymnastieklessen te verbeteren en een sportdag uit te schrijven. Dit doe ik met veel plezier.

  3. Vandaag mijn tweede stagedag in het schooltje van Sjaki- Tari- Us gelopen. Het is een hele ervaring! ’s Ochtends van 8u30 tot 11u30 begeleid ik de jonge kinderen (lager onderwijs). De lessen zijn telkens in het Bahasa Indonesia. Ik versta hier vrij veel van omdat de lessen zeer envoudig zijn. Ik leer zelf zeer veel Bahasa bij. Kleuren, dagen, cijfers,… Basis leerstof. Deze kinderen krijgen ook muziek- en sportlessen. In de namiddag vanaf 12u begeleid ik de tieners. Zo help ik hen leren schrijven, lezen, rekenen, knutselen en organiseer ik alle sportactiviteiten.Rekenen in het Bahasa was een hele opdracht maar het verliep bijzonder goed! Morgen gaan wij naar kidsworld. Dit is een zaal vol met springkastelen waar de kinderen onder begeleiding vrij mogen rondlopen. Dit werd gesponsord aan Sjaki- Tari- Us door de zaak zelf. We mogen met alle groepen 2 dagen gratis komen.

  4. Vandaag waren de 3e en de 4e groep van het lager onderwijs en de tieners samen mee naar kidsworld. Het heeft enkele dagen nodig gehad, maar de kinderen zijn nu zot van mij, ze hebben mij aanvaard. Ze hangen aan mij, nemen mij vast, praten tegen mij,… Het geeft veel voldoening om evolutie en vreugde bij de kinderen waar te nemen. Morgen weer een normale schooldag.

  5. Gisteren heb ik een normale schooldag gehad in Sjaki- Tari- Us. ’s Ochtends had ik de kleintjes om te begeleiden en s’middags de tieners. We hebben schrijfoefeningen gemaakt, muziekles gegeven en zoals elke dag ook gymnastiekles gegeven. Video’s te zien in België. Deze blog of de internetconnectie hier laat het mij niet toe om deze video’s op te laden.

  6. Vandaag had ik enkel de kleine kinderen en een andere groep dan gewoonlijk. Het was een groep met een mentale beperking gecombineerd met ADHD. De leerkrachten waarschuwden mij dat met deze groep weinig leerstof gezien zal worden. De kinderen hebben een enorme probleem met concentratie! Zelf de gymnastieklessen verliepen niet zo vlot. Er was één leerling die er wel uitsprong maar hoorde dat deze leerling al sinds de stichting naar Sjaki- Tari- Us komt en de werkwijze dus al gewoon is.

  7. Vandaag een normale schooldag. De kleine kindjes hebben letters geschreven en de tieners hebben een eenvoudig dansje uitgevoerd. Heel leuk om te zien hoe goed deze groep tieners kan samenwerken om een mooi resultaat te bekomen.

  8. Ik heb al enkele dagen meegeholpen met het helen organiseren van de sportdag in mei. Het hele voetbalveld zal met verscheidene spelen voorzien worden. Jammer genoeg zal ik deze dag niet meemaken maar de organisatie zal mij foto’s doorsturen. Mijn stage in Sjaki- Tari- Us is afgelopen. Het was een enorme ervaring om samen te werken met de leerkrachten en het begeleiden van de kinderen en tieners!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s