Het Project

In mijn laatste jaar moet ik voor school een Bachelorproef uitwerken.

Ik heb gekozen voor het opzetten van een survivalparcours, opgezet voor en gericht naar de plaatselijke Balinese bevolking in Indonesië.

In de eerste plaats is het parcours gericht op kinderen en jongeren, maar uiteraard is iedereen welkom om gebruik te maken van de voorzieningen.

Het vernieuwende karakter van dit project ligt in de realisatie van het nieuw survivalparcours, opgetrokken uit natuurlijke materialen om de plaatselijke bevolking, die hier helemaal niet vertrouwd mee is, de mogelijkheid te bieden op een leuke en tevens vernieuwende manier sport te  beleven.

ontwerp survivalparcours Bali

de hoofdtouwen

Advertenties

30 reacties op Het Project

 1. Wanneer ik toegekomen was, ben ik naar het stukje onbewerkte land geweest gaan kijken (zie foto hieronder) om een laatste plan uit te tekenen en alle afmetingen te nemen. Ik heb contact opgenomen met Ketut om alle bestellingen voor de materialen na te gaan. Zaterdag en zondag beginnen wij (ikzelf en een paar medewerkers van de gemeente) met het graven van de putten en het cementeren van de palen. Terwijl de palen drogen (4 a 5 dagen) zal ik mijn stage in Sjaki-Tari- Us starten. Zaterdag ochtend ga ik eerst met Ketut naar denpasar om de touwen en het ijzerwerk aan te kopen. Vandaag heb ik aan Njoman de start gegeven om een ingangsbord te maken voor het survivalparcours.

 2. Morgen starten wij met putten graven. Morgen en overmorgen zal ook al het materiaal geleverd worden en aanwezig zijn op de locatie. Enkel de netten moeten nog gemaakt worden. Na mijn werkdagen in Sjaki- Tari- Us (telkens om 16u gedaan) zal ik voorbereidend werk doen voor de verscheidene hindernissen terwijl het cement zal drogen.

 3. De hoofdpalen staan allemaal recht! nu een 4 à 5 tal dagen laten drogen. Alle materialen zijn aangekocht. De netten zijn in aanmaak en morgen nog 10 autobanden gaan ophalen (auto was te klein voor alle touwen en alle banden). Maandag is de laatste bamboelevering. Er worden dan maandag nog 8 bamboepalen gecementeerd en 5 extra kleinere putten gegraven voor verankering van de palen. Morgen start ik met de voorbereidingen van enkele hindernissen. Tot nu toe loopt alles volgens schema!

 4. Vandaag heb ik de banden aan elkaar vastgemaakt voor de bandentrap hindernis. Dit met behulp van vijzen en moeren en een vrij eenvoudige handboor (zie foto’s). Mijn handen liggen ondertussen al open, maar ik zeg altijd; no pain, no game, no gain. Door het gebruik van een handmatige boor zal er toch wat extra tijd in kruipen. Maar ik zit mooi op schema en heb dus nog meer dan genoeg tijd over om alles tot een goed einde te brengen. Morgen na mijn stage in sjaki- tari- us maak ik nog eens een gelijke bandenreeks aan elkaar vast voor de bandenloop hindernis.

 5. Joktan zegt:

  Handmatig boren … heavy! Swat, het is alvast ecologischer dan met een boormachine. Ik ben blij dat alles vlot verloopt! Hopelijk houden de palen (en cement) goed stand zodat je alles maximaal kan aanspannen.
  Veel succes!
  Joktan Willem

 6. Tweede bandenreeks is nog niet af. In de plaats hiervan zijn alle ankerplaatsen voor de hoofdpilaren en bamboepilaren voor de beiden muren gecementeerd. Al het cementeerwerk zit er dus volledig op. Vandaag ben ik begonnen met de eerste ijzeren staaf door te zagen ( ook met een handzaag) maar ik ben moeten stoppen wegens zware regenval.Morgen zaag ik de rest van de ijzeren staven door.

 7. Vandaag heb ik de koppen op de verankeringen gedraaid, de ijzeren staven verder doorgezaagd en begonnen met gaten te boren in de bamboepalen voor de losse balken hindernis. Morgen hiermee verder.

 8. yanick vermeulen zegt:

  Begint er al goed uit te zien hé…en het gaat snel voorruit ook..
  Mooi werk…proficiat..
  paps

 9. Joktan zegt:

  Hoe meer ik de foto’s zie, hoe jaloerser ik word. Ik zou zeggen “Ik kom een handje helpen” maar ja … Bali is niet echt dichtbij.
  Ik zie op foto’s dat je hulp krijgt van locale bevolking. Leuk! Hopelijk krijg je veel steun van heel het dorp.

  • Hehehe, wacht tot je alle foto’s ziet 😉 in het badkamertje heb ik zicht op de rijstvelden en de apen terwijl ik doush. Het klimaat is hier prachtig! Ik krijg goed wat hulp. Vooral bij de grote werken zoals cementeren. Zal ook hulp krijgen bij het opspannen van de touwen. Hierbij kan ik hen dan ook tonen hoe men te touwen moet opspannen voor als de touwen op lang termijn slapper komen te hangen. Natuurlijk hebben al deze mensen ook een job en helpen zij wanneer zij tijd hebben. Krijg ook veel hulp door het uitlenen van hun materialen. Alles verloopt vlotjes. Heb nog een kleine verrassing voor Howest, maar jullie zullen nog wat geduld moeten hebben 🙂 Groetjes vanuit het prachtige Bali.

 10. Vandaag alle gaten in de bamboepalen gemaakt voor de losse balken hindernis. Morgen wil ik de gaten boren in de kokospalen waardoor de metalen staven komen om de U sluitingen op te bevestigen. Lukt dit morgen nog niet, dan zal ik de hoofdtouwen klaarmaken om op te spannen. Als er nog tijd over is zal ik ook al de bamboepalen plaatsen voor de muren hindernis. Foto’s volgen morgen.

 11. Ppppffff, wat vandaag een hardwerkende succesvolle dag had moeten zijn, is een hardwerkende niet- succesvolle dag geworden… Verbrand aan mijn schouders, mijn handen liggen open, 1/4 van de dag achter een boor zitten zoeken, 1/4 van de dag achter een verlengdraad zitten zoeken, heb dan een slechte boor met een te kleine boor gevonden… dus de gaten zijn nog niet geboord… Wat wel succesvol was, is de muren hindernis. Die is zo goed als volledig af (zie foto). Met zo’n project moest er wel eens een off- day tussen zitten. Alles ging al wat te vlot. Maar morgen is een nieuwe dag en zal er proberen het beste van te maken! Vanavond eten maken en even rusten en genieten.

 12. Morgen zware dag werken! Ik zal proberen alle gaten in de kokospalen te boren voor de verankeringen. Vandaag heb ik een boorkop gekocht die groot genoeg is om de gaten te boren. Nu de vraag of ik aan een verlengdraad zal geraken die lang genoeg is… Eens dit gedaan is, zal het werk snel vooruit gaan.

 13. Vandaag al heel wat gaten in de verscheidene kokospalen gemaakt! Morgen nog een paar en dan is het zware bouwwerk om de rug. Al het boren, cementeren, zagen is dan allemaal gedaan… dan het leuke werk! Morgen begint het Balinees Nieuwjaar, dus groot feest!

 14. In de plaats van het boren van de gaten in de kokospalen heb ik de hoofdtouwen opgespannen. Er moet nog 1 hoofdtouw opgespannen worden. Hiervoor moet ik nog 1 gat boren. Dit zal morgen gebeuren. Ook zal ik morgen kijken om de bamboepalen de bevestigen aan de hoofdtouwen voor de losse balkenhindernis. De foto’s staan wat door elkaar, maar de blog laat het mij niet toe om andersom te werken. Het is beter om van onderaan de foto’s te beginnen kijken en zo naar boven toe te gaan.

 15. Vandaag heb ik de laatste gaten in de kokospalen gemaakt en het terrein wat opgekuist. De locale vuilnisdienst moest normaal vandaag rondkomen. Het eerste net is toegekomen en dit zal ik morgen installeren. Nu nog wachten op de 2 laatste netten. Ook de instructieborden zijn vollop in aanmaak. Morgen zal ik de losse balken bevestigen aan de hoofdtouwen en het hekken afschuren om te schilderen. So far, so good… (hout vasthouden).

 16. Het hekken is geschilderd en de murenhindernis is af. De losse balken zullen voor morgen of overmorgen zijn. Morgen zal ik de bamboe zagen voor de paaltjes voor de instructieborden en het horizontaal net opspannen. Vele balinezen komen langs en vragen instructie over het project. Ook heb ik al een vader met zijn kindje zien hangen aan de apenhang 🙂 welliswaar is het survivalparcours nog niet open voor gebruik 🙂

 17. De instructieborden zijn gemaakt en geplaatst. De lossen balkenhindernis is geïnstalleerd, het horizontaal net is strak getrokken en geïnstalleerd. Morgen zal ik het ingangsbord en de bandeloop installeren. Als er nog tijd over is zal ik ook de losse banden hindernis installeren. Het project begint afgewerkt te geraken !!! Moet donderdag nog éénmaal naar Denpasar om nog wat touw bij te kopen. zie de nieuwe foto’s.

 18. Vandaag heb ik de voorbereidingen gemaakt om het ingangsbord te installeren. Ook heb ik de losse banden bevestigd. De veiligheidskoorden zijn allemaal gemaakt, touwen op de muren zijn geïnstalleerd en de veiligheidsinstructies zijn op het hekken geschreven. Het overige zand ben ik beginnen verpsreiden op plaatsen waar het best wat zand kan gebruiken. Bij het verticaal net om neer te komen op de grond, bij de muren om grond wat gelijk te maken. foto’s volgen.

 19. kimbocoffey zegt:

  super !! ‘k kan niet wachten om de verdere foto’s te zien. ziet er de max uit !! nice work bro!!

 20. ingangsbord is geplaatst en ziet er goed uit! nu het zand nog wat meer verspreiden. Enkel de bandentrap hindernis en de sluiphindernis moeten nog geïnstalleerd worden. Hiervoor moet ik donderdag eerst nog wat materiaal gaan ophalen in Denpasar. Ik denk vrijdag of zaterdag volledig klaar te zijn met het project. Ondervind wat moeilijkheden met de hoofdtouwen door het klimaat, maar ben hiervoor een oplossing aan het zoeken. Foto’s volgen morgen.

 21. Het project is afgewerkt !!! De kinderen maken nu al plezier 🙂 elke dag zie ik meer en meer kinderen toestromen 🙂 het geeft een enorme voldoening om hen plezier te zien maken… de nieuwe foto’s staan online. Eén dezer dagen zal de ceremonie en offeringen gedaan worden en is het project officieel geopend!!! Nu zal ik mij enkele dagen bezig houden met het begeleiden van de kinderen. Foto’s van de ingang en ceremonie zullen volgen.

  • Berten zegt:

   He Joey

   Super wat je daar klaar speelde!
   Het mag gezien zijn hoor. Als jij niet geslaagd ben, dan weet ik het niet meer wie wel!
   Moeten ze toch wel van opkijken in Howest!!

   Proficiat alvast!
   Grtjes
   Berten

 22. Joktan zegt:

  Dag Joey, logisch dat je de kindjes niet van de hindernissen kan houden. Ze zien er super uit. Je zal op handen gedragen worden door de lokale bevolking.
  Nu hopelijk evenveel succes met je MTB routes!
  Tot binnenkort
  Joktan Willem

 23. joey vermeulen zegt:

  De ceremonie was een groot succes! Het was een zeer speciale dag! Heb al enkele dagen kinderen begeleid in het gebruik van het parcours. Morgen komt er een grote groep kinderen die ik ook zal begeleiden. foto’s volgen!

 24. Tim Coppejans zegt:

  Ah Joey,

  Alles goed daar? Je foto’s zien er alleszins de max uit! Hopelijk was het ok vandaag?
  Geniet er van en doe het goed daar!!

  Tim Coppejans

  • Dag mr. Coppejans,

   Alles super goed hier! Alles is vlotjes verlopen vandaag. Morgen doe ik nog een dag met de kinderen. Ik geniet er ten volle van… Als ik thuis kom zal ik een kleine presentatie maken met de foto,s en een grotere presentatie voor de bachelorproef. Bedankt voor uw bericht! tot gauw.

   met vriendelijke groeten

   joey vermeulen

 25. Liesbeth Mazyn zegt:

  Mooi mooi mooi man!
  Wanneer was dat stagebezoek ook alweer gepland? Nog veel bikefun en vergeet niet om ook nog een beetje van natuur en cultuur te genieten…

  Koude en natte-voeten groeten…

  Liesbeth Mazyn
  En ook vele groeten van Tine 😉

 26. Eve Pittoors zegt:

  Beste Joey,
  Wat een fantastisch project. Heel knap gedaan!
  Super om te zien hoe enthousiast de lokale bevolking jouw project mee ondersteund.
  Veel succes met je volgende projecten!
  mvg, Eve Pittoors (docent Howest)

 27. Stefaan Decoster zegt:

  Dag Joey, ik was al in het begin fan van je project, ik vind het dan ook super dat je je survival ‘bachelorproef’ hebben kunnen realiseren! Nice work!
  Onze G-golfsurfevent was vorige zondag ook een groot succes, dus we verdienen allemaal terecht ons diploma 😉

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s